måndag 24 augusti 2009

Idag fyndade jag skor...

...som jag gärna vill visa. Jag föll pladask för dom...

De är i mörkgrått skinn...
brunt sammetsband...
och en ljus klack i träimitation...
snyggt tycker jag...Jag kommer inviga dom i helgen för då ska jag och min kollega på inköpsmässa, nej inte formex
utan optikmässa. Jag har läst att det är många av oss inredningsnördar som ska dit så titta och kläm och inspireras för mig med *fniss*...


Pallen är en av favorit möblerna här hemma. Så jag visar gärna upp den med...lite för sig...


I nästa inlägg ska jag visa min mammas gamla dockskåpsmöbler al á 50-tal.
Kram och njut av dom sista sensommar dagarna!!!!!
Linda

torsdag 20 augusti 2009

Min farmor Linnea...

...var en resande farmor. Hon följde med farfar, som jobbade på båt, jorden runt många gånger. Under hennes resor började hon samla på snäckor och hennes snäcksamling gav hon till mig. Den har varit bortglömd i många år, tills i somras då pappa kom med den till mig.

Snäckorna ligger nu i en glasburk och är väl synliga, istället för en rostig plåtburk i ett garage. Sjökorten är från ett loppisbesök och glasburken är från Änglarum i Kil.

Bland snäckorna hittade jag en liten påse och i påsen denna lilla lapp och i lappen denna lilla snäcka. Det står något på latin tror jag...
...jag ska vårda samlingen ömt, och kom i skrivande stund på att jag själv ska lägga i en lapp om min farmor Linnèa.


Med havets brus i fantasin och en snäcka i handen, säger jag TACK farmor!
...Linda...

tisdag 18 augusti 2009

Sagostund...

...Alfred satt en dag och bläddrade i sin favorit bok "Kottens hemlighet" av Lena Andersson som även illustrerat. Jag kunde inte låta bli att fota detta ögonblick och vill gärna dela med mig av denna jätte söta bok...

...och Alfreds goa händer och små tår.

Boken rekommenderar jag varmt...

Ida har en också och den heter "Kotten, grisen och lilla vännen".

Imorgon är det STORA dagen, Ida börjar skolan . Undrar om jag kommer somna...fniss...
Hur det än är har tiden kommit och Ida tycker det ska bli jätte kul. Igår var vi på shopping och skolväskan är nu köpt. Gissa om hon är stolt!
Ha en fortsatt bra vecka!
Linda

fredag 14 augusti 2009

Jag behöver en house doctor...

nej jag är inte sjuk utan fullt frisk men blir sjuk av allt fint som finns i House doctor s nya höstkatalog och ja...ja vill ha allt!!! Synd bara att det inte finns en hel butik med enbart House doctor prylar, eller kanske tur...


...äh får väl ta mig ett blåbär från strået Ida trädde för blått några dagar sen på landet. Hm kanske det blir blåbärspaj imorgon...om det finns några blåbär kvar.


Ha en gôr skôn helg!


Kram Linda

onsdag 12 augusti 2009

Sommaren är kort...

...och olidligt underbar och den har bara blivit bättre med åren. Jag vill helst att när sommaren är slut vara trött på solen, men än har inte den känslan infunnit sig, så skin på bara! Här är lampan som inhandlades i Sigtuna. Duken och gardinerna är från Bantie och mattan är från Pappelina.
Jag har tur för min svägerska har en trasmattebutik i Gamla stan, Norna och jag fick mattan när jag fyllde år, gissa om jag blev glad. Jag har en till trasmatta från butiken som jag kommer visa längre fram.

Akvarellen är av LO Wiberg, som även gjort våran olja som jag visat tidigare.


Det känns kul att vara igång igen med bloggandet och vardagen börjar så smått att rätta till sig. Det stora kommer att hända nästa vecka, då ska Ida börja i skolan. Nog har jag länge haft en klump i magen när den dagen kommer då hon tar sin skolväska och säger hej då, åren har gått så fort.

Kram och hej på dej!

Linda