söndag 3 januari 2010

Lisa Bengtsson tyg...och...

S som i svart...jag har aldrig använt mig av svart i inredning fram tills nu. Ni må tycka jag är sen i starten men så är det...Detta är en fortsättning på fortsättningen och svart skulle få bli ledande färgen i rummet. Bokstaven har jag köpt på Sally Ann på Hornsgatan och målat den med mattsvart hobbyfärg, den svarta tavelramen hittade jag i en liten antikaffär på Rosenlundsgatan på Södermalm, den större ramen hittade jag på Återbruket. Silvriga ängeln och hjärtat är också från Sally Ann.


Här är lampan och mattan som fått leda mig till hur rummet ska inredas. Gardintyget beställde jag i november och äntligen hänger det på sin plats. Det är Lisa Bengtsson som designat tyget, hon har inspirerats av sina förfäder, hennes farfars rutiga nattskjorta och morfars historier. Jag föll för färgerna, det nostaligiska intrycket tyget ändå ger.

Året har börjat bra, ledighet betyder mycket tid med familjen. Det är så HIMLA skönt att bryta vardagen!!! Det bästa är ju att hela nästa vecka är spridda skurar av ledighet. På tisdag ska jag och barnen spendera dagen på Junibacken.

Tumvante kramarLinda

5 kommentarer:

AkH sa...

Go´kväll, vad roligt att du vill vara med i utlottningen! Önskar dig en god fortsättning och njut av ledigheten. Junibacken låter trevligt!
Kram Anna-Karin
hemochting

Elsa och Helena sa...

Hej! Vad fint med det svarta som bryter av...Jag är oxå sen i starten eller feg snarare:) Men, men rätt vad det är kanske något svart smyger sig in!

KRAMAR

Lena Skapar och Inreder sa...

Hej Linda

Vilket fint stileben du skapat på väggen. Svart är ju en vacker färg. Fint med det silvriga till.

Lisa Bengtssons tyg från Mairo är jättetufft. Kul med en historia.
Det är en fin kvalitet som står sig länge.
Är mattan från din svägerska, tittade just i Sköna hem igår och såg dom. Jättefina.

Skönt att vara ledig med barnen, snart är det långa veckor igen. Själv känner jag mig lite krasslig fortfarande.

Hade gott Lena

Grön Iris sa...

Lena: Jo, mattan är från svägerskan. Kul att du gillade tyget!

Kram Linda

Birgitta sa...

Hej! Vilka fina bilder du visar och svart är inte alls någon dum färg. Jag ser en vacker trasmatta skymta lite på en av bilderna. Kan du inte visa lite mer av den.
Ha det gott.
Kramisar Birgitta