onsdag 30 juni 2010

Sommaren är här för att stanna...

I mitt huvud surrar inte bara humlorna just nu...vi hade en underbar helg i midsommar och det bästa SOLEN sken hela helgen. Sommaren kunde inte ha börjat bättre, varför har jag inte semester nu för? Surret förresten är en längtan efter ett eget sommarställe, att kunna sätta sig i bilen och vara framme på 1½ timma, ta ett kvällsdopp, fiska med barnen, plocka svamp i skogen, vila i hammocken...men det blir två gräsmattor att klippa, fler rabatter att rensa...surr, surr, surrr, bzzzzzz......aj!Ida min lilla (stora) flicka, tittar på när pappa lägger i bryggan...Nästa gång vi kommer till Värmskog där svärföräldrarna har stugan, kan vi kanske bada! Härligt!


Jag ser att jag har mycket läsning att ta igen hos er, blir ju så nyfiken!


Varma sommar kramar


LiNda

torsdag 24 juni 2010

På midsommaraftons...

...kväll går vi på en kvällspromenad. Ida plockar 7 sorters blommor, Alfred jagar mygg och jag njuter lite extra för jag kommer gå förbi mitt drömhus. Visst är det fint...
Varje gång vi är i Värmskog måste jag gå förbi huset.Tänk om man kunde få gå in och ta sig en titt...kan ju alltid fråga.


Önskar er en härlig midsommarafton och en skön helg!!!!


Vi hörs i nästa vecka,


kramen till er.


LiNda

söndag 20 juni 2010

Störst av allt är kärleken!Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tyda dess lagar. Men dej vill jag följa i vinter och vår och alla min levnads dagar.


Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt

och aldrig jag lämnar det åter.

Min lycka är din, din lycka är min

och gråten är min när du gråter.


Kärleken är så förunderligt stark, kuvas av intet i världen.Rosor slår ut ur den hårdaste mark som sol över mörka gärden.


Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt

och aldrig jag lämnar det åter.

Min lycka är din,

din lycka är min

och gråten är min när du gråter.


I folkviseton, av Nils Ferlin


Dikten omringar kärleken, och vilken kärlek vi fick se igår, den mellan Viktoria och Daniel.


Önskar en bra start på veckan, solen ska skina!


Kram till er,


Linda

onsdag 16 juni 2010

Rosendalsträdgård


Kameran gick varm den dagen då jag och barnen vandrade runt på Rosendal. Det finns så många oaser i Stockholm och detta är en av dom. På vägen därifrån såg jag denna lite roliga text...


(Ida och Alfred)...This is a corner of a larger field...
Clara Diesen, poet och dramatiker och Patrik Qvist designer, om detta par går det att läsa mer om här.

Sista bilden, en tom bänk under ett äppelträd...

På mina bilder sista tiden blir det skarpa reflexer mot det gröna, det kan vara en felinställning. Är det någon som har nåt tips tar jag gärna emot det.

På lördag ska barnen få gigantiska godispåsar, få göra nästan vad dom vill, förutom baka i köket, titta på film eller på TV, för det ska JAG göra. När tv-sändningarna börjar ska jag vara bänkad. Lite bubbel och jordgubbar...hmmm...

Leve brudparet Victoria och Daniel...hip...

Kramen till er, det är så gôr skôj att ni skriver hos mig, TACK!


LiNda

söndag 13 juni 2010

Blomkrukekratta...

...kanske ni sett den förr, denna lilla tingest köpte jag på Skansen. Ni vet när jorden i krukan torkat in, då tar man den lilla krattan och krafsar lite, vips så rinner inte vatten ned på fönster...


...brädan utan rakt ner i jorden. Här hemma underlättar den, kanske min mamma skulle vilja ha en sådan, där brukar det nämligen skvätta en del vatten...hihii...

Jag hade en sådan jätte trevlig stund hos söta Lina på Cést la vie, vädret var underbart och yeesses va mycket fint där var. Nu ska jag sätta mig med ett av mina fynd, en trädgårdsbok. I den finns små fickor för fröpåsar och sidor där jag kan planera våra lilla trädgård.
Önskar er en toppen bra stundande ny vecka!

Kram LiNda

onsdag 9 juni 2010

Altan makeover...

...vi bor i ett litet radhusområde som stod klart för 3 år sen. Altanväggarna är ganska tråkiga.På en av mina inrednings rundor i stan fick jag idén hos Ambiance...

...ungefär så här ser det ut vid ingången till butiken. Armeringsjärn med plåttavla,krokar och blomkrukor hängandes, och en plast ranka slingrande..


Armerings järnet fyndade jag på ByggMax allt det andra har jag köpt på Ambiance,förutom glaset med upphäng. Det hittade jag på Rosendalsträdgård...


...idag. Vi åkte dit efter Idas skolavslutning (näsdukarna tog slut, skojar bara). Det finns så mycket fint att se allt från vackra blommor till keramikkrukor och det bästa, deras goda ekologiska mat.


Imorgon är det gårdsförsäljning hos C´estlavie. Jag ska åka dit, det roligaste blir nog att träffa Lina men självklart också få se allt det fina som finns i butiken.


Kram LiNda

söndag 6 juni 2010

Du gamla...

...du fria du fjällhöga Nord, du tysta du glädje rika sköna...vi har skapat oss en egen tradition på Nationaldagen, Skansen. Här står jag och Ida i rosenparken som just nu är fylld av tulpaner.


Vi åkte tåget, åt glass, jag köpte en blomkruke kratta, karamellstrutar, dom hade pyssel i massor för barnen. Där blev vi sittande en lång stund. Solen gassade och vi njöt i massor. Den här gången tog vi slingriga stigar där inga andra gick bara för att testa något nytt.
Ny vecka stundar, på onsdag har Ida sin första skolavslutning. Jag ska följa med till kyrkan, det blir nog en näve näsdukar också om jag känner mig själv rätt.


Inte mycket inredning idag, utan utredning...

Ha en skön start på veckan


Kram LiNda

tisdag 1 juni 2010

Persilja igen...

...fast den här gången är det min alldeles egna sådd, liten men naggande god. Jag förkultiverade i en sålåda och därefter har min gamla konservburkar med tapet på få agera krukor.

Min förhoppning är att persiljan tar sig rejält. Håller mina tummar på det. Jag skulle vilja ha ett brickbord på altanen med kryddor och lite annat gott. Granit har ett fint...

Förra gången jag skrev om persilja fick ni ett recept på persiljesmör, den här gången blir det persiljepesto!

Du behöver:

5 dl bladpersilja, löst packad 2 st vitlöksklyftor

0,5 dl solrosfrön 2 dl solrosolja 0,5 dl parmesan 2 krm salt

Gör så här:

Mixa persiljeblad, vitlök, solrosfrön och tillsätt oljan droppvis. Tillsätt parmesan och smaksätt med salt. Lycka till!


Må så gott alla vänner, njut av dagen och speciellt av alla dofter som är omkring oss just nu. Stora kramen till ER,

LiNda